Adidas Gör Sneakers På Recycled Mushrooms 2021

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Sedan mitten av 2010-talet har adidas offentligt åtagit sig (och ägnat sig) åt en grönare planet. Partners som Parley for the Oceans och Sean Wotherspoon har hjälpt den att komma närmare sitt mål att minimera havsplastföroreningar och använda 100% återvunnen polyester i sina produkter fram till 2024, men den tyska sportklädtillverkaren själv måste tilldelas stor kredit. Även om flera av varumärkets tillvägagångssätt för hållbara skor säkert fortfarande är under omslag, har den nyligen uppkomna adidas Stan Smith Mylo presenterat ännu ett sätt Three Stripes planerar att avsluta plastavfall: Mycelium.

Den nyligen tillkännagivna UltraBOOST 6.0 säkerställer att lösningar som PRIMEBLUE inte går någonstans när som helst, men adidas Originals senaste förslag antyder att minst 50% återvunnet Parley Ocean Plastic-material kommer att ha ett långsiktigt svampbaserat företag. Förutom att vara naturligt möjliggör Mycelium – ”en spretande, förnybar sammanflätad web som tränger genom jorden” – mångsidighet som ännu inte är möjlig genom några av de andra miljövänliga tillvägagångssätt som märket har utforskat. För sin inledande presentation har Mylo-materialet (som härrör från Mycelium) hänge en enkel benvit ton, även om det kan få vilken färg, finish och prägling som helst.

Mylos livscykel är möjlig i samarbete med bioteknikföretaget Bolt Threads: Myceliums naturliga odlingsförhållanden återskapas i ett laboratorium; sågspån och annat organiskt material blandas med den vegetativa delen av svampen för att skala upp tillväxten till ett mjukt skumliknande, sammankopplat nätverk. Välformade galler skördas medan kvarvarande biprodukter komposteras. De sista två stegen i den hållbara processen förvandlar det smidiga materialet till paneler som ser ut, känns och fungerar som läder och stygnark av materialet för att skapa skor överdelar. Yttersula i naturgummi utnyttjar ytterligare adidas miljömedvetna insatser utan att offra tidlös stil.

Njut av bilder av Stan Smith Mylo här nedan och förvänta dig en storskalig utrullning av dessa (och andra skor) inom en snar framtid.

Läs mer om andra modeller och nyheter här.

Butiker

Adidas Stan Smith Mylo Bilder

Adidas Stan Smith Mylo
Adidas Stan Smith Mylo
Adidas Stan Smith Mylo
Adidas Stan Smith Mylo
Adidas Stan Smith Mylo
Adidas Stan Smith Mylo
Adidas Stan Smith Mylo
Bild av @adidas Blog
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen