Legitimera Sneakers, endast 9 steg

Köper du falska skor?

Glöm inte att försäkra att du har legitimera sneakers. Trött på att frukta livet och allt omkring dig? Sneakershopping gjorde dig nervös? Undvik förfalskningar med denna 9-stegsguide för att autentisera dina sneakers.

Steg 1: Kontrollera källan

Om du köper från sociala medier, kolla inloggningsuppgifterna. Se till att deras sida fungerar fullt ut, att de har likes och normal aktivitet. Om de har 1 bild med 2 likes och 17 följare, förmodligen falsk och inga legitimera sneakers.

Om du köper från en webbplats du inte är bekant med, se till att du kan betala med Paypal. Paypal erbjuder ett utmärkt köpskydd för att försäkra dig om att du får det du beställer. Paypal har också ett fantastiskt säkerhetsteam som är gjorda för att sniffa upp bluffare, för när du blir lurad, gissa vem som står för notan? Paypal är i branschen för att tjäna pengar, inte att förlora dem.

Steg 2: Vad finns i kartongen?

Förpackningen av ditt föremål bör vara det första du dissekerar. Av alla de brister som repliker försummar, är förpackningar och taggar nummer 1 och 2. ​Du har internet till ditt förfogande, vänligen ta dig tid att jämföra din kartong, artikelklistermärken, CPU-kod, typsnitt, detaljhandelsetikett och alla andra element av förpackningen är det det enklaste sättet att upptäcka en falsk sko.

Stora företag GÖR INTE misstag på sina förpackningar, så om det finns ett stort fel i förpackningen, såsom kartongtyp eller kartongstorlek, kan du lugnt säga att denna sko är en replik.​

Detta gäller särskilt när det gäller mycket eftertraktade föremål som Off White, Yeezy eller Jordan 1 föremål. De gör så få av dessa skor att alla förpackningar är enhetliga och noggranna.

Steg 3: Kontrollera insidan av taggen

För legitimera sneakers är taggar bland de vanligaste misstagen med replika sneakers. Få saker kan ge bort äkthet snabbare. Det första du bör göra är att bekräfta UPC-koden. Detta nummer kommer att vara detsamma för VARJE sko av samma storlek. Kontrollera detta med hjälp av Goat-appen eller jämför taggar med en vän.

Nästa är produktionsinformationen. Alla tillverkade produkter hålls till regler. Skor tillverkas i specifika fabriker (XC), inom specifika datum och innehåller enhetliga produktionsnummer (nederst till vänster). Siffrorna bör vara relativt nära för alla produktioner inom samma anläggning (för stora utsläpp finns det flera anläggningar).

Det enda undantaget är ett produktionsnummer med 99999999, vilket är koden för en provkörning. En provkörning utförs för att producera reklam- och testprodukter.

Sneaker resell guide - Sneakersanalys.se

Steg 4: Luktar dina skor giftigt?

Det här steget kan låta som en udda sexuell fantasi, men dofttestet är den verkliga affären.

Replika sneakers tenderar att vara gjorda av billigare material än legitimera sneakers, och på grund av detta är doften drastiskt annorlunda.

Om dina skor har en skunky doft, köp dem inte. Antingen är materialet falskt eller så har någon slitit sönder bongtokes när de har på sig dem. Hur som helst, köp inte den där stenarskon.

Förutom att du luktar falska material kanske du också märker doften av slitna skor, vilket är lika otillfredsställande. Ge dina skor en snutt, doften kanske försvinner, idrottsfoten kanske inte.

Steg 5: Gör din forskning

Detta är ett viktigt steg som många förbiser. Sluta lita på andras åsikter för att verifiera ditt köp. Titta på några tutorials, studera ditt nuvarande lager, gå till en sneakerbutik… Fråga inte slumpmässiga vänner och Facebook-kamrater.

Lämna spekulationer till de personer som tar sig tid att undersöka dessa föremål. Det är alldeles för ofta jag ser online groupies som skriker ”fake”, ”FUFU” och ”reps.” Om de inte kan ge dig en anledning till varför, lita inte på deras åsikt.

Om du verkligen vill veta om en sko du köpt är falsk, ta med den till en butik och berätta för dem att du är intresserad av att sälja. Berätta inte för dem att du är osäker på legitimiteten, låt dem göra arbetet. Luta dig tillbaka och njut av din gratis legit check för legitimera sneakers. De kommer inte att köpa en falsk sko!

Steg 6: Jämför och kontrast

Om du har tillgång till samma modell som en du köper, använd den skon som vägledning vid köp. Skorna kanske inte är exakta, men om det är samma modell kommer de att ha tillräckligt med liknande egenskaper för att skilja äkta från falsk.

Till exempel kommer sömmarna på modeller att vara relativt enhetliga, vilket innebär att du inte kommer att se en Jordan retro 1 med bredare sömmar än tidigare utgåvor (om inte mycket specifikt). Ett annat exempel skulle vara Adidas eller Yeezy Boost-material, det är samma skum så det ska kännas likt tidigare modeller. Använd dessa skor som ritningar för att hitta brister i den sko du är intresserad av att köpa.

Var uppmärksam på detaljer och ta om möjligt skorna med dig under köpet.

Steg 7: Vad är priset?

Detta steg är mycket enkelt. Om det verkar för bra för att vara sant så är det det. Sluta ljuga för dig själv och acceptera verkligheten. I psykologins värld kallas detta kognitiv dissonans. Jag har inte tid att förklara vad det betyder, så kolla bara upp det och sluta övertyga dig själv om att du har fått tillgång till att stjäla alla stölder. Om priset på dina skor är orimligt billigt bör du veta att något är på väg.

En soss föds varje minut. Du kanske är så jävla om du tror att du får ett par helt nya Yeezy’s för $150. Om du fortfarande inte tror mig, kom och träffa mig på McDonald’s och ta reda på hur jag kan förvandla $500 till $5 000 i morgon. Allt jag behöver är dina pengar, socialförsäkringskort och din mammas flicknamn.

legitimera sneakers, shoes, nike, sneakers-6916897.jpg

Steg 8: Hur stor är produktionen av sneakers?

Detta är viktigt för de personer som ifrågasätter en allmän release, eller en stor produktionsserie.

Företagen som tillverkar replikasneakers är inte dumma. De vill maximera sin lönsamhet precis som alla andra tillverkare. Det betyder att de replikerar lönsamma sneakers. De flesta kopiorna i omlopp är de av måttligt eftertraktade sneakers. Om Nike släpper 1,5 miljoner Jordan Concords är chansen stor att det inte kommer att finnas många kopior i omlopp.

Det betyder inte att det inte finns några, men det är mycket mindre troligt. Dessutom, ju högre produktionsantal, desto sämre kvalitet på en sneaker. Detta innebär att skor kommer att ha fler variabler när de produceras i högre antal. Komplicera inte saker för mycket genom att svettas varje liten detalj.

legitimera sneakers, receipt, money, groceries-1274307.jpg

Steg 9: Kommer skon med kvitton eller köpbevis?

För att legitimera sneakers betyder ett kvitto inte att något är äkta. Faktum är att falska kvitton skickas runt på internet ofta. Men om någon har ett kvitto med sitt namn på är det en bra början.

​I dagens tid är det nästan omöjligt att undgå ett köp utan någon form av kvitto. Med skor erbjuder nästan varje butik belöningsprogram. De ber om mejl, skickar bekräftelser, frågar efter blodgrupp, begär social trygghet, ber om midjemått, ACT-poäng… Pappersspåret är oändligt. Så fråga säljaren om de köpt skorna själva. Om de säger ja, be att få se köpbevis.

Om de säger att de inte har det, acceptera att de är lögnare och säljer inte legimerade sneakers och be dem lämna din syn omedelbart.

Rulla till toppen