Sneakerbot, vad är det?

Vad är en sneakerbot och hur fungerar de?

Sneakerbots har tyvärr blivit oundvikliga inom sneakercommunityt. Oavsett om du använder dem eller tävlar mot dem, har vi alla haft att göra med bots när det kommer till att klara av släpp i hög värme. Oavsett om du vet det eller inte, när du letar efter ett par nya sneakersNike SNKRS-appen, adidas Confirmed eller i stort sett vilken annan plattform som helst, kommer du sannolikt att tävla mot en sneakerbot.

Automatiserade bots har tagit branschen med storm, särskilt under den långa nedstängningsperioden från 2020 till 2021 på grund av Coronavirus-pandemin, eftersom stängningen av butiker ledde till en massiv ökning av försäljningen av onlineshopping. För återförsäljare var detta det perfekta tillfället att uppgradera sin verksamhet på återförsäljningsmarknaden för sneakers, och bots som kan köpa flera par sneakers till deras försäljningspris är det enda som kan uppfylla så höga krav.

När hypen kring streetwear-varor som Supreme, Palace och de senaste sneakers från Air Jordans och Nike fortsätter att växa, har det aldrig varit så svårt att köpa saker online. Att ta Ls på sneakerdropps är aldrig en bra känsla, speciellt när du ser en säljare på Facebook köpa och sälja grupper med höga högar av samma färg.

Men vad är sneakerbots? Hur fungerar de? Hur kan du slå sneakerbots? Vi svarar på alla dessa frågor och mer nedan!

Vad är en sneakerbot?

En sneakerbot är ett datorprogram utformat för att hjälpa användaren att säkra produkter online, vanligtvis används för sneakers och kläder. Boten kommer att utföra utcheckningsprocessen och utföra åtgärder som användare inte skulle kunna göra utan specialdesignad programvara. sneakers i begränsad upplaga, som Jordans, Off-White Nike Dunks, adidas Yeezy och otaliga andra. När botanvändare har sina produkter i handen säljs de sedan vidare på andrahandsmarknader som StockX till ett mycket högre pris för vinst.

Så om märken vet att sneakerbots köper upp deras produkt varför agerar de inte på det? Problemet är att sneaker-bots är mycket svåra att stoppa på grund av hur de fungerar och på grund av att de kan justeras för att kringgå säkerhetsåtgärder som vidtagits av märken.

Sneakerbot, vad rä det? - Sneakersanalys.,se

Hur fungerar sneakerbots?

En vanlig missuppfattning om bots är att de är lätta att använda med en enkel start- och stoppknapp, men det är inte riktigt så det fungerar. Beroende på sneaker-releasen finns det en mängd olika bots som kan kringgå säkerhetsåtgärder som fångar. Eftersom det finns så många olika typer av bots som alla fungerar olika kan det vara svårt för ett varumärke att kämpa mot dem. Allt-i-ett-botar skickar förfrågningar till flera sneakersajter och hjälper till med utcheckningsprocessen, lottobotar tillåter obegränsade inträden på sneakerlotterier, Supreme-botar hjälper till med utcheckningsprocedurer på släppdagar och många fler.

Ett annat problem med sneakerbots är att de är otroligt svåra att spåra. Sneakerbots använder sig av proxyservrar som kan dölja sin adress och kan ändras på ett ögonblick.

Vad är en sneaker proxy?

En proxy är ett verktyg som används av sneakerbots för att komma åt webbplatser med en annan IP-adress snarare än en dators. När du använder en automatiserad skobot utan proxy finns det en stor chans att varumärket kommer att kunna spåra din hem-IP och blockera den. Tyvärr är det aldrig så lätt att förhindra att folk använder sneakerbots, och folk började använda proxyservrar för att kunna komma runt detta.

Det är inte särskilt enkelt att lägga vantarna på fullmakter, men det har blivit väldigt vanligt. Det finns två huvudtyper av proxyservrar: bostadsproxy och datacenterproxy.

Residential Proxy / Bostadsfullmakter

Bostadsfullmakter döljer användarens hem-IP-adress och använder en annan, som fungerar som en IP-mask.

Datacenter Proxy

Datacenterproxies kopplar användaren till fjärrservrar som också används av andra användare samtidigt.

proxy, proxy server- sneakerbot - sneakersanalys.se

Hur skadar sneakerbots branschen?

Som vi nämnde har du med största sannolikhet redan haft run ins med bots för sneakers utan att inse det. Sneakerbots har blivit otroligt vanliga inom sneakerbranschen och tyvärr gör de att få de senaste skorna mycket svårare. Eftersom sneakerbots skickar igenom hundratals till till och med tusentals förfrågningar per release, gör det sannolikheten för att klara manuellt otroligt liten.

Användningen av sneakerbots gör det svårare för sneakerheads och människor som vill bära sneakers att faktiskt få tag på dem. Istället tvingas de vända sig till en andrahandsmarknad och får vanligtvis betala en premie. Detta har tvingat många kunder att bli missmodiga över processen och leta någon annanstans efter sina sneakers.

Botar kan också vara skadliga för själva varumärkena. De riskerar att förlora sina kunder på grund av missnöje och möter också problem varje release på grund av det höga antalet trafik som skickas till deras webbplatser av sneakerbots.

Sammanfattning

Även om det kan tyckas att bots är det enda sättet att få tag på de senaste högvärmeutgåvorna (bortsett från att tömma din plånbok på en återförsäljningsplattform efter varje release), ge inte upp! Plattformar som Nike SNKRS och adidas CONFIRMED arbetar alltid för att göra sina releaser så användarvänliga som möjligt och ge alla en rättvis chans.

Sneakerbots kan vara mycket tekniskt avancerade och svåra att spåra, men de är inte perfekta. Efter varje release finns det fler och fler säkerhetsåtgärder som sätts in för att stoppa bots från att ta alla aktier och för att ge faktiska kunder en chans att slåss.

Rulla till toppen