Air Jordan 1

0 0
Read Time:3 Minute, 30 Second

Beskrivning

Air Jordan 1 lanserades år 1985, och var den första signatursko som utvecklats av företaget Nike för den legendariska basketspelaren Michael Jordan. Designern Peter Moore designade basketskor med prestanda och kvalitet, vilket Nike Air Jordan 1 lever upp till. Jordanskorna innehåller en enkel ”Nike Dunk”-inspirerad design som inkluderade ”Nike Swoosh”-logotypen och ”Jordan Wings”-logotypen som därefter presenterade konceptet ”Nike Air”.

Den svarta och röda färgerna på Air Jordan 1 High förbjöds av NBA för att jordanskorna inte följde klädkoden. Nike Air Jordan 1 High retro-förklarades år 1994 och är i skrivandet stund en av de mest populära skorna inom streetwear och mode. Efter NBA förbudet på skorna, börjades jordanskorna användas mer och mer i vardagligt bruk, vilket visades sig göra ett stort fotavtryck på streetwear-kulturen och mode-branschen.

Air Jordan 1
Bild: Nike
 • Signatur: Michael Jordan
 • Passform: True to size
 • Low/Mid/High
 • Kollektion/märke: Nike
 • Färgscheman: 23+ st

Trendigt

Air jordan 1 anses vara kungen av sneakers enligt sneakerheads-communities. Jordanskorna finns i dagsläget i 23 styckna olika färgkombinationer som är väldigt unika och uppskattade av sneakerheads samt allmänheten. Nike producerar regelbundet nya färgkombinationer och varumärkes-samarbeten för Jordan 1, vilket innebär att efterfrågan är stor och att kunder vill utöka dess personliga kollektion. Med dessa sneakers på fötterna får varje outfit en stabil grund som garanterat får uppmärksamhet och komplimanger. Jordanskorna bärs av båda könen och ger en känsla av street, sport och fashion. Denna trend har varat i flera år och visar inga tecken på att dö ut. Nike Air Jordan 1 är tidlösa och kommer alltid att vara ett vinnande koncept, precis som Michael Jordans basketspel.

De mest populära färgkombinationerna är :

 • Royal Blue, 1985
 • Black Toe, 1985
 • JBRED/Banned, 1985
 • UNC/Carolina Blue, 1985
 • Shadow, 1985
 • High Chicago, 1986
 • Retro Japan Pack, 2001
 • Patent Leather, 2003/2013/2020
 • XQ, 2007/2013
 • Levi’s x Nike Air Jordan 1 23/501 Denim Retro, 2008
 • HARE, 2009
 • SoleFly x Jordan 1 High Art Basel, 2018

Mer information om dessa sneakers finner du genom ett enkelt klick! Klicka på de sneakers du vill vet mer om!

Fördelar

Att investera i Nike Air Jordan 1 innebär att man får med viktig historia till sin skokollektion och garderob. Skorna bars av självaste Michael Jordan och är uppskattad inom både streetwear och mode. Air Jordan 1 är kungen av sneakers som alla bör införskaffa sig för att göra sin outfit och skokollektion komplett. Det kan inte gå fel med ett par Air Jordan 1´s. Dessa sneakers är ett vinnande koncept precis som Michael Jordans basketspel och kommer därför alltid att vara tidlösa.

Nackdelar

Det finns inte många nackdelar kring Nike Air Jordan 1 design och utseende. Ett problem som uppkommer hos vissa kunder är brist på häl-låsning, vilket kan förminska bekvämligheten. Detta problem kan leda till att skorna kan kännas lite stela om man går i en längre sträcka och tidsperiod. För att förebygga detta går det att implementera skosulor. Det funkar inte för alla, men det är värt att testa.

Sammanfattning av analysen

Air Jordan 1 är en storfavorit hos både sneakerheads och mode-intresserade. Jordanskorna har en stark historik som utstrålar en känsla av sport, street och fashion, vilket garanterat kommer attrahera uppmärksamhet och komplimanger. Nike Air Jordan 1 tillkommer i 23+ olika färgkombinationer och fler är påväg. Detta innebär att jordanskorna har en stor efterfrågan och att trenden är tidlös. Jordanskorna finns i low-, mid- och high-modell, och är true to size. Den ända nackdelen hos skorna är att vissa kan känna att bekvämligheten inte är på topp, då brist på häl-låsning kan skapa irritationer.

Färgkombinationer ”Chicago”, ”Black Toe” och ”Bred” är fortfarande de mest betydelsefulla modellerna på grund av deras OG-status, genom marknadsföringen via reklam på TV och i media där allmänheten gav skorna stor exponering. De kommer alltid att betraktas som klassiker i sneakers-communities, och för alltid kopplas till streetwear, mode och självklart till den legendariska Michael Jordan själv. GOAT.

Butiker

Liknande sneakers

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

21 thoughts on “Air Jordan 1

 1. […] debuterade år 1987. Tinker var sedan innan en otroligt framgångsrik designer, då han designade Air Jordan 1. Den anses av många vara en av de största sneakers i historien, och fortsätter att vara ett […]

 2. […] Air Jordan 1 har mycket historia bakom sig då det är den legendariske basketspelaren Michael Jordans första signatursko. Dessa vita sneakers är tuffa, sportiga och samtidigt väldigt fräscha. De vita skorna är en ”head turner” och kommer garanterat locka till sig blickar och komplimanger av din omgivning. Sneakersanalysen ger dessa skor en stark köprekommendation under våren 2021 för dig som vill bära en fräsch klassiker med mycket historia bakom sig. Hip-hop och streetwear-stilen kommer på köpet med dessa vita sneakers. […]

 3. […] Air Jordan 1 har mycket historia bakom sig då det är den legendariske basketspelaren Michael Jordans första signatursko. Dessa vita sneakers är tuffa, sportiga och samtidigt väldigt fräscha. De vita skorna är en ”head turner” och kommer garanterat locka till sig blickar och komplimanger från din omgivning i sommarvärmen. Sneakersanalysen ger dessa skor en stark köprekommendation under sommaren 2021 för dig som vill bära en fräsch klassiker med mycket historia bakom sig. Hip-hop och streetwear-stilen kommer på köpet med dessa vita sneakers. […]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen