air max 1

Nike Air Max 1

0 0
Read Time:3 Minute, 20 Second

Beskrivning

Nike Air Max 1 var Tinker Hatfields första Nike Air Max-design. Det är den första sneakers som har synlig Max Air-text och debuterade år 1987. Tinker var sedan innan en otroligt framgångsrik designer, då han designade Air Jordan 1. Den anses av många vara en av de största sneakers i historien, och fortsätter att vara ett eftertraktat objekt i sina olika specialutgåvor, begränsade nummer och samarbeten med flera framgångsrika varumärken. Denna klassiska Air Max har retro-förklarades flera gånger i olika stilar, versioner och färgtoner.

 • Passform: True to size
 • Low
 • Kollektion/märke: Nike
 • Färgscheman: 23+ st

Trendigt

Air Max skor identifieras av sina mellansulor med flexibla uretanpåsar fyllda med tryckgas, synliga från utsidan av skon och avsedda att ge dämpning under foten. Air Max konceptualiserades av Tinker Hatfield, som ursprungligen arbetade för Nike för att designa butiker. Tinker Hatfield har även designat flera av de världskända ”Air Jordan” sneakers.

Nike Air Max 1 sneakers i olika färger (colorways).
Air Max 1 sneakers i olika färger (colorways).

Air Max 1 sneakers är populär bland många subkulturer, till exempel hiphop och streetwear. I mitten av 1990-talet upplevde kollektionen, särskilt Air Max 95-modellen, en så stor popularitet i Japan att den ledde till ett fenomen som kallades ”Air Max-jakt”. De extremt höga priserna på skorna ledde till ett utslag av stölder i det normalt fredliga landet där Air Max-bärare attackerades och deras skor stals. Även begagnade skor var efterfrågade, och förfalskningar blev också ett allvarligt problem. Air Max 1 fortsätter att njuta av betydande popularitet bland sneakerentusiaster, med Nike som regelbundet släpper ”retro”-modeller som använder både original- och befintliga exteriördesigner även kallad colorways.

Sedan dess har Air Max skorna varit en gåva som fortsätter att ge, innovationen ledde till en sneaker-serie som fortfarande går starkt trettio år senare. Bland annat Air Max 90, Air Max 180, Air Max 95, Air Max 97, Air Max Plus, Air Max 360 och Air Max 2015 har alla följt originalet. År 2017, tillsammans med Air VaporMax, debuterade Nike den mest innovativa Air Max 1 hittills, den firande jubileumsutgåvan Air Max 1 Ultra 2.0.

Den omarbetade sneakern kom i OG Air Max 1-färgen med 3.26 som pryder tungan och firar originalets årsdag. Tack vare den lätta Ultra 2.0 yttersula är den också en av de lättaste Air Max-modellerna någonsin.

Fördelar

 • Många användare svär att bland Air Max-modellerna har Air Max 1 en obestridd komfort.
 • Ett enastående antal granskare berömmer den tidlösa looken och den snygga charmen hos denna sneaker.
 • Det utmärkta kvalitetsmaterialet som Nike använde i den här modellen är prisvärt; många användare har delat.
 • En handfull bärare säger att de tyckte att den här sneakersen var lätt.
 • Inte många köpare som det stora fotstödet som Nike Air Max 1 gav dem.
 • Flera användare njuter av den andningsbara övre delen av denna sneaker.
 • Liksom de flesta Nike-sneakers nämner många nöjda köpare att de tycker att den här modellen är mycket hållbar.
 • Några online-köpare gillar att detta skor levde upp till annonsen. Vad de fick på paketet är exakt hur denna sneaker var avbildad.
 • Ett litet antal granskare älskar den nostalgiska designen av AM1 och applåderar hur Nike höll denna silhuett betydande genom åren.

Nackdelar

 • Få granskare klagar över den snäva bredden på Air Max 1.
Recension på Air Max 1 sneakers.

Sammanfattning av analysen

Nike har varit ostoppbar i att flagga arvet från Air Max 1 genom att släppa otaliga air max 1-variationer. Denna sneaker sroyalty visar en orubblig överklagande med sina nya stilar att tjäna flera generationer. Komfortmässigt är AM1 ett fantastiskt stycke som ger sina bärare en ”walking on air” -upplevelse.

Detta högkvalitativa och slitstarka skor har utan tvekan cementerat sin bestående kraft inom skodomänen. AM1 är säkert ett starkt rekommenderat par att räknas i någons sneaker-samling.

Butiker

Liknande sneakers

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

6 thoughts on “Nike Air Max 1

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen