Nike Air Force 1

0 1
Read Time:3 Minute, 17 Second

Beskrivning

Air Force 1 (AF1 eller AF-1) hette ursprungligen aldrig Air Force. Bruce Kilgore designade skon och hade som motiv att skapa en fräsch sneakers. Namnet är en hänvisning till Air Force One, vilket är flygplanet som bar USA: s president. Nike Air Force 1s ansågs ursprungligen som favoritsneakers för ungdomar i innerstaden, särskilt i Harlem, New York; därav smeknamnet ”Uptowns”.

Air Force 1 producerades år 1982 och upphörde 1984. Den släpptes igen år 1986 med den moderna kursiva Nike-logotypen med en Swoosh-logotyp på botten på baksidan av skon. Lite har förändrats till Nike Air Force One sedan starten år 1982, även om originalsömmen på sidopanelerna inte längre finns i moderna versioner av skon. Sedan dess har över 1700 stycken färgvariationer producerats, vilket ger uppskattningsvis 800 miljoner USD / år i intäkter. Försäljning av Air Force Ones online av vissa återförsäljare brukade förbjudas av Nike som hade begränsat utbudet av sneakers. Nike tillåter nu återförsäljare att erbjuda skon till försäljning online.

 • Designer: Bruce Kilgore
 • Passform: True to size
 • SuperLow/Low/Mid/High/SuperHigh
 • Kollektion/märke: Nike
 • Färgscheman: 23+ st

Trendigt

Skorna säljs i 5 olika stilar, låg, mellan, super låg, hög och super hög. Mitten kommer med en ansluten rem. De högsta Air Force 1s har ett kardborreband; den övre remmen är fäst vid skon medan den höga remmen är rörlig och avtagbar i vissa versioner. Även om skon finns i olika färger och färgscheman är de vanligaste sålda Air Force 1s solida vita (även kallad ”vit på vit”), den näst vanligaste är helt svart (”svart på svart”).

En annan identifierande egenskap hos en Air Force 1-sko är en liten medaljong som är fäst vid snörningens botten men med hål på vardera sidan så att den kan tas bort genom att skjuta den från skosnören. Medaljongen är graverad med inskriptionen ”AF-1”, med årstecknet ”’82” inskriven bredvid den och har historiskt gjorts av en silverfärgad metall (kanske tenn). Dess ursprungliga design var mer cirkulär, men efter en ny design av Air Force 1: s 25-årsjubileum 2007 är medaljongen nu rektangulär. (Omformningen innebar också att inskriptionen inskakades i vit plast; det kastades till förmån för det ursprungliga medaljongmaterialet.)

Fördelar

 • Flera fans av Air Force 1 skorna har noterat att skon efter mer än tre decennier fortfarande fungerar utan problem både på basketplanen och vardagslivet.
 • Ett stort antal granskare har rapporterat att den klassiska versionen av Nike Air Force 1 skorna kunde bäras hela dagen i komfort.
 • Hållbarheten hos denna sko har imponerat på många köpare.
 • För en så populär sko med utmärkt prestanda ansåg vissa att priset är mer än rimligt.
 • Vissa köpare har värderat dess mångsidiga överklagande.
 • De flesta köpare har uppskattat dess ikoniska och snygga känsla.
 • Air Force 1 är en av de mest sålda atletiska skorna, enligt olika sneakerheads.

Nackdelar

 • Flera online-köpare är besvikna över att vissa av färgtonerna ser annorlunda ut.
 • En handfull köpare har noterat att den fortfarande är tung och lite skrymmande.
Recension på Air Force 1 sneakers.

Sammanfattning av analysen

Air Force 1 blev snabbt en av Nike klassiker och säljs än idag väldigt mycket precis som Air Max-modellerna. Under årtiondena visar dess popularitet inga tecken på att sakta ner eftersom fans fortfarande köper den. Dessa skor kan man se överallt då de är enkla och stilrena, vilket är grunden till varför skorna trendar världen runt. Det kan inte bli fel med ett par AF1. Vi på Sneakersanalysen rekommenderar dessa sneakers till dig som vill ha ett par skor som passar till alla outfits. Nike Air Force 1 är en stabil grund till alla plagg och kommer garanterat väcka uppmärksamhet i omgivningen. Klart köprekommendation till våren, då speciellt de vita AF1 kommer skina under vårsolen.

Nike Air Max och Nike Air Force 1 modeller
Populära Nike-modeller.

Butiker

Liknande sneakers

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Nike Air Force 1

 1. […] Nike Air Force 1 har varit trendiga sedan de släpptes, dessa sneakers är väldigt clean och ytterst bekväm när man går runt i stan eller på korta ärenden. Dessa vita skor kommer definitivt ta dina outfits till nästa nivå! De vita skorna är som sagt väldigt bekväma vilket är ett stort plus, speciellt för dig som är aktiv och gillar utomhusaktiviteter. Vi på Sneakersanalysen rekommenderar dessa vita sneakers till dig som vill hålla det ”clean and simple”, vilket är ett vinnande koncept under vardagen och bekväma sammanhang. Dessa är en ”nobrainer” för inköp av skor våren 2021. […]

 2. […] Nike Air Force 1 är och har varit trendiga sedan de släpptes, dessa sneakers är väldigt clean och ytterst bekväma när man går runt i stan eller på korta ärenden. Dessa vita skor kommer definitivt ta dina outfits till nästa nivå! De vita skorna är som sagt väldigt bekväma vilket är ett stort plus, speciellt för dig som är aktiv och gillar utomhusaktiviteter. Vi på Sneakersanalysen rekommenderar dessa vita sneakers till dig som vill hålla det ”clean and simple”, vilket är ett vinnande koncept under vardagen och bekväma sammanhang. Dessa är en ”nobrainer” för inköp av skor sommaren 2021. […]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen