Nike Air Max 97

0 0
Read Time:3 Minute, 48 Second

Beskrivning

Nike Air Max 97 är en löparskor från nordamerikansk sportkläder, NIKE, Inc. Som namnet antyder debuterade silhuetten 1997.

Designad av Christian Tresser, lågmodellen har historiskt marknadsförts som inspirerad av Japans kultåg. Och även om det delvis var sant, drog 96s modellens efterträdare ledtrådar från krusningar som Tresser bevittnade i dammar. Dessutom tog sneakerns ursprungliga “Metallic Silver” -färg efter en av designerns livslånga intressen: mountainbike. Under 90-talet var de flesta utrustning och tillbehör för sporten klädda i titan- och silverfärger, vilket passade bra med Air Max 97s vågiga övre.

Trots att den har en översta halvdel som visuellt avviker från andra löparskor i Nikes katalog, var skoens mest definierande detalj den synliga luftkudden under hela foten. Företagets moderna satsningar har landat på silhuetter som Air Max 720, som uppför den helt exponerade dämpande anten, men Tressers ansträngningar hade få eller inga föregångare att rådfråga. Tidiga skisser har skildrat paret med verktyg som påminner om vad som landade på Air Max Uptempo ’97: en podliknande sulaenhet skulle ge stabilitet som hade varit svårt att uppnå med en exponerad airbag.

Även om silhuetten mottogs bättre än dess direkta föregångare, är den populär i jämförelse med Air Max 95 designad av Sergio Lozano två år tidigare. Nikes snabba vändning med följande Air Max-förslag stal också lite strålkastare från Tressers design, men paret åtnjöt enorm beundran i Italien tidigt i sin livscykel. En stark kontrast till det väletablerade, traditionella visuella språket som främjas och förvaras av modedestinationer som Milano, antogs 97-modellen av DJ och andra kreativa subkulturer som en livsstilssneaker.

Swoosh fick Tresser i uppdrag att skapa nästa kapitel i sin revolutionära löpande serie, men det förstod aldrig att resultatet skulle symbolisera uppror mot ungdomar i Italien. På grund av sitt inledande utseende fick paret en “Le Silver” moniker som mullrade i hela Rom och Neapel innan den spred sig till mindre städer i den europeiska nationen. För skoens 10-årsjubileum retroades sneakern över hela Italien och i NikeTown-lokaler med anmärkningsvärd italiensk fottrafik; Air Max 97: s 20-årsjubileum 2017 såg ”Silver Bullet” -paret globalt.

Under de senaste 24 åren har märket utnyttjat sådana som Undefeated, Skepta och Off-White för samarbete. (Det senaste inkluderade Tressers design i sin ”The Ten” -kollektionen från 2017.) Ändå har paret haft en tystare retro-cykel än Air Max 90-motsvarigheten. När modellen närmar sig sitt 25-årsjubileum är det troligt att Nike kommer att uppmärksamma 1997-designen via samarbeten, specialutgåvor och allmänna utgåvor.

Nike Air Max 97 Silver bullet
Goat – Silver Bullet
Nike Air Max 97 undefeated
Goat – Undefeated White
Nike Air Max 97 Shanghai
Goat – Silver Bullet
Nike Air Max 97 x OW the ten
Goat – OG The Ten
Nike Air Max 97 jesus shoes
Goat – Jesus Shoes Custom
Nike Air Max 97 menta
Goat – Menta
Tonyd2wild – Nike Air Max 97 Silver Bullet Review

  • Designer: Christian Tresser
  • Passform: True to size
  • Air Max 97
  • Kollektion/märke: Nike
  • Färgscheman: 50+st

Trendigt

Nike Air Max 97-modellen är en av de mest populära retro modellerna som de har lanserat efter de på började att lansera fler av de gamla modellerna. Denna modell är både bekväm men också mycket snygg och trendig. Med flera samarbeten med världskända klädmärken har modellen fått en push i sneaker världen. Dessa märken inkluderar Off-White, Undefeated m.m. De har även utfört olika limiterade lanseringar av design tävlings färgkombinationer som har haft en stor efterfrågan för dessa. Genom att många samarbeten har utförts har specifika färgkombinationer av den en mycket hör efterfrågan och passar in i dagens ”Hype” kultur. Modellen har en design stil som alltid passar i tiden och fungerar alltid.

Nackdelar

Den populära retro modellen Air Max 97 har även en stor negativ del i början av användningen. Vilket handlar om att när de är nya ur boxen har den en mycket lång tid att för en att gå in i dem. De tar lång till tills de inte känns stela. Denna modell är även svår att matcha med stilar på grund av dens breda form som gör att fötterna ser extra stora ut.

Sammanfattning av analysen

Nike Air Max 97 Återkomsten i en massa färger fortsätter att locka massor av sneaker fans. Vad som gör detta till en knockout i stil och komfort är att den inte är laddad med tråkiga detaljer och undermåliga material. Även de unicolor variationerna erbjuder en mördare swag med fusion av plysch läder, nätstrimmor och arresterande reflekterande detaljer runt toppen som dyker upp när det träffas av ljus. Luftenheten som sprids ut längst ner ger komfort och lättnad för fötterna med sina lyhörda egenskaper.

Butiker

Liknande Sneakers

Nike Air Max 95

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Nike Air Max 97

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen