Nike Air Max 95

0 0
Read Time:3 Minute, 43 Second

Beskrivning

Nike Air Max 95 är en allmänt känd, populär sneaker från NIKE, Inc. Som namnet antyder debuterade silhuetten 1995.

Designad av Sergio Lozano, vars tidigaste designarbete för Swoosh bestod av tennis-, tränings- och ACG-produkter, var modellen en visuell avvikelse från tidigare silhuetter i Air Max-linjen. Och med avsikt. Med tanke på framgången med Michael Jordans Air Jordan-kollektion var basket NIKE, Inc.s främsta fokus under 90-talet. I sitt försök att återvinna en del av det momentum som Tinker Hatfield skapade med Air Max 1 uppmuntrade Nike Running Design-team Lozano att ta en risk och ha kul med vad som skulle bli Air Max 95. I en intervju för sneakerns 20-årsjubileum, Lozano delade att målet med designen av modellen var att skapa något som Nike – och i förlängning världen – inte hade sett tidigare.

Ironiskt nog inspirerades den tidigaste skissen av skon av landskapet utanför fönstret på Lozanos kontor i Michael Jordan-byggnaden på Nikes campus – en syn han vänt sig till nästan dagligen. Lozano föreställde sig hur en produkt skulle se ut om den upptäcktes av erosion och började skissa på en sneaker med strimmor som de på väggarna i Grand Canyon. Mänsklig anatomi fann också sin väg in i silhuettens DNA, eftersom de skiktade panelerna både påminner om muskelfibrer och kött och är anslutna till en ryggradsliknande häl.

Medan Lozano var ett fan av hans skapelse efter att ha funderat över designens ”Varför?”, Motsatte sig vissa individer på Swoosh den tidigaste versionen av Air Max 95. Till att börja med hade den ingen till liten Swoosh-märkning. Andra farhågor inkluderade det allra första synliga luftfönstret i framfoten, okonventionell skiktad lutning och svart yttersula. I slutändan var Lozanos design grönbelyst men stötte på produktionsrelaterade problem på grund av 3M ™ Scotchlite ™ -accenten på dess övre och främre fot Air Max-enhet.

Sedan 1995 har silhuetten genomgått både mindre och större uppdateringar, klädda i hundratals färgvägar och blivit en kultklassiker över hela Europa och Asien. Ändå har den mest älskade utgåvan varit den ursprungliga Air Max 95. Klädd i ”Black / Volt / Medium Ash / Dark Pewter” fick debutfärgen en del förtryck förproduktion, men fortsatte med att definiera era djärva färgpalettar . När tränaren firar sitt 25-årsjubileum lånade den ut färgarrangemanget till Jordan 4. Annars har Lozano design fungerat som inspiration för Air Max ZM950, som nyligen fick ett samarbete med Japans atmosfär.

Nike Air Max 95 Neon
Goat – Neon
Nike Air Max 95 Atmos
Goat – Atmos Animal Pack
Nike Air Max 95 Freddie Kruger
Goat – Freddie Kruger
WearTesters- Air Max 95 Neon Review

  • Designer: Sergio Lozano
  • Passform: True to size
  • Air Max 95
  • Kollektion/märke: Nike
  • Färgscheman: 50+st

Trendigt

Nike Air Max 95 modellen har en mycket cool och snygg design med en unik design. Denna modell är lite av ett medium för populariteten. Den har haft flera samarbeten med stora internationella designers som Atmos, Kim Jones, CDG m.m. Flera av dessa modeller är de mer populära som många kändisar tycker om. För att denna modell ska vara mer av en trendig modell är det dessa att välja mellan. På grund av modellens möjligheter till färgkombinationer och material finns det många alternativ till matchningar av outfits. På grund av uppbyggnaden av designen är mycket hög och stor passar de med dagens ”dad shoe” trend.

Nackdelar

Denna modell har sett negativa delar som att de tar enkelt upp smuts på grund av materialet samt att sneakers tåbox har enkelt efter ett par veckor utslitits. På grund av designen av en ”dad shoe” modell kan det ofta kännas klumpigt och stelt att gå runt i de. De gör ofta att fötterna ser ut att vara större än vad de egentligen är. Detta leder även till att det är svårt att hitta passande byxor eller jeans för att få den stilen en letar efter.

Sammanfattning av analysen

Håll dig före spelet, vare sig på gatan eller på banan, när du väljer att bära dessa eftertraktade sneakers. Släppt i ett brett utbud av färgscheman, kan denna sneaker med sin iögonfallande estetik höja din stil till nästa nivå. Försök att bära detta med dina vardagliga joggare, jeans, shorts och se snygg ut på ett ögonblick.

Nike Air Max 95, med häl och framfot som har den välkända dämpningen Air-Sole, säkerställer också att den ger lätt och komfort hela dagen. Med detta sagt betraktas skon av många som pålitliga vardagliga skor.

Butiker

Liknande Sneakers

Nike Air Max 97

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

3 thoughts on “Nike Air Max 95

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen