nike air max 90

Nike Air Max 90

0 0
Read Time:3 Minute, 18 Second

Beskrivning

Nike Air Max 90 är en pelare av sneakerkultur och är fortfarande en av de mest betydelsefulla designerna sedan märket grundades. Och medan dess OG-färgvägar är några av de mest betydelsefulla har silhuetten banat väg med ett antal båda samarbeten och anmärkningsvärda allmänna utgåvor under de senaste decennierna.

Släppt 1990 som namnet antyder, blev Air Max 90 effektivt Nikes andra flaggskeppssneaker efter Nike Air Max 1. Den designades av arkitekten Tinker Hatfield vars ursprungliga föreställning förvandlades till den ursprungliga “Infraröda” färgvägen, ett system som anses vara mest populära och mest legendariska. Denna färgblockering fortsatte sedan att vara ritningen för framtida släpp, som har fått sina egna dedikerade uppföljningar.

 • Designer: Tinker Hatfield
 • Passform: True to size
 • Low
 • Kollektion/märke: Nike
 • Färgscheman: 23+ st
Nike air max 1
Första utgåvan av Nike Air Max-modellen (Air Max 1 OG).

Trendigt

Under åren sedan starten har Air Max 90 också dykt upp i ett antal unika variationer inklusive FlyEase-mods och ACG-paletter. Duck Camo-färgen – som nyligen tog sig tillbaka till rampljuset tack vare inte en utan tre moderna versioner – blev snabbt en ikon tack vare dess koppling till den japanska återförsäljaratmosfären, ett nu monumentalt avtryck som senare släppte den älskade ”We Love Nike” packa som en anmärkningsvärd uppföljning. UNDEFEATED lyfte sedan upp sina strejkloggflaggor ovanpå silhuetten också, med både motorsportinspirationer och några futuristiska modifieringar.

Och även om 2020 har varit full av orättvisa och virusutbrott, har året varit relativt snällt med Air Max 90 tidigt. Som ett firande av modellens 30-årsjubileum gav Nike det en total rekonstruktion som gjorde det så mycket närmare OG-paren. De minskade den övergripande profilen med stor marginal genom justeringar till panelskalan, tåhöjd och hälräknare. Efter en första Triple White-utgåva tog den nyligen omarbetade AM90 en turné genom dess många ikoniska framträdanden.

Nike Air Max 90 sneakers.
Nike Air Max 90 och andra Air Max sneakers i olika colorways.

Nike Air Max 90 säljs för närvarande för cirka $ 120 USD, men specialutgåvor kommer att samla en premiumprislapp som kan flyta uppåt och uppåt på $ 180 USD. För den senaste informationen, bläddra ner för att läsa artiklarna nedan.

Fördelar

 • Nike Air Max 90 är en andningsbar sneakers, enligt en majoritet av granskarna.
 • Ett stort antal köpare hävdar att skon ger en behaglig känsla till fots.
 • Våffelmönstret på skornas yttersula ger ytterligare dragkraft som hindrar bäraren från att glida, har andra noterat.
 • Vissa säger att flexspåren på skon hjälper yttersulan att röra sig bättre med foten.
 • Många bärare säger att Air Max 90-sneakers är lätt.
 • De flesta granskarna påpekar att Air Max 90-skorna är snygga.
 • Några av köparna säger att skon är snabb att rengöra.
 • Skon är hållbar, enligt de flesta granskare.
 • Nike Air Max 90 sneakers kan köpas till ett rimligt pris.
 • En observatör konstaterar att silhuetten är mångsidig eftersom den har olika versioner från samarbeten och unika färgvägar som gör den relevant fram till i dag.

Nackdelar

 • Granskare med breda fötter hävdar att Nike Air Max 90-skor går lite smal.
 • Några köpare säger att retro-skon är av dålig kvalitet.
Recension på Air Max 90 skorna.

Sammanfattning av analysen

Nike Air Max 90 är en skoklassiker och en av Nikes mest ikoniska skor. Air Max 90 fungerar som både löparsko och fritidskor och är känd för sin stora komfort och lätta känsla som den ger. Med sin Air-enhet ger den förbättrad stötdämpning på hälen. Med en mängd olika färgvägar att välja mellan som passar ens smak och ett rimligt pris, kan man aldrig gå fel med detta par sparkar. Dessa sneakers har det lilla extra om man vill sticka ut från mängden men ändå se fräsch ut. De simpla färgkombinationerna gör skorna lekfulla men samtidigt stilfulla. Vi på sneakersanalysen ger ett starkt köprekommendation för dig som vill går runt i stil, se sportig ut och samtidigt värderar bekvämlighet.

Populära colorways.

Butiker:

Liknande sneakers:

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen