Air Jordan 5

0 0
Read Time:3 Minute, 26 Second

Beskrivning

Ursprungligen släpptes Air Jordan 5 år 1990, dessa sneakers lanserades i fyra färger under sin första körning. Den inspirerades av ett jaktflygplan Mustang från andra världskriget och innehöll en reflekterande 3M-tunga, nät på tungan och sidopanelerna samt en unik uppsättning spetslås. De retro-förklarades för första gången år 2000 och var den första Air Jordan Retro under det nya årtusendet. Under åren sedan har vi sett över 40 retroutgåvor, inklusive färger både nya och gamla, mash-ups och mer nyligen, låga toppar. Ta en titt på Air Jordan 5-färgernas historia från den första utgåvan ända fram till dagens lansering nedan.

Air Jordan 5
Air Jordan 5

I slutet av NBA-säsongen 1988-89 hade Michael Jordan och Chicago Bulls nått sin närmaste punkt till ett NBA-mästerskap trots att de inte nådde NBA-finalen. Utlöst av ett häpnadsväckande serievinnande skott mot Cleveland Cavaliers i första omgången, blåste Bulls förbi New York Knicks i andra omgången och förlorade i sex matcher mot de eventuella mästarna Detroit Pistons. Trots att Michael Jordan inte hade någon total seger, åkte han fortfarande högt på Air Jordan 5, eftersom hans kändis nådde en enorm topp nära filmstjärnor och musiker.

Färskt för NBA-säsongen 1989-90 var Michael Jordan återigen redo för strid, men med en ny general vid rodret när den legendariska NBA-tränaren Phil Jackson började sin tid hos Chicago Bulls. Trots att han avslutade säsongen ett spel mindre än NBA-finalen, upplevde Michael Jordan sin vinnande säsong som Chicago Bull och fick värdefull erfarenhet av att sammanställa ett mästerskapslag.

 • Signatur: Michael Jordan
 • Passform: True to size
 • Low/Mid/High
 • Kollektion/märke: Nike
 • Färgscheman: 23+ st

Trendigt

Air Jordan 5 slog hyllorna år 1990. Den behöll sidorna i nätet med sin föregångare och tog ytterligare ett djärvt steg med sitt utseende – den inkluderade det första utseendet på en genomskinlig sula på en Jordan-signatursneaker. Tinker Hatfield hämtade inspiration från stridsflygplan från andra världskriget när han implementerade de ökända ”hajtänderna” i jordanskornas design längs mellansulan.

Idag är Air Jordan 5 en av de hetaste sneakers på marknaden. Jordanskorna är sportiga, tuffa och samtidigt bekväma. Air Jordan 5 har gjort sitt avtryck på marknaden precis som de föregående modellerna, vilket ger skorna ett större värde. Dessa sneakers är tidlösa inom streetwear och mode, då de passar till de flesta klädesplaggen och stilar.

Fördelar

 • Många av köparna älskar detaljerna på jordanskorna som spetslås, reflekterande tunga och hajtänder på mellansulan.
 • Majoriteten av köparna gillar att ha på sig Jordan 5 avslappnat eftersom de tycker att det är en mycket snygg streetsko.
 • På grund av de alternativa spetsöglorna och vadderad fotledskrage kan användarna uppleva jordanskornas robusta stöd.
 • Även om några bärare tycker att skon är varm under fysisk aktivitet, säger vissa testare att Air Jordan 5 faktiskt är en utmärkning när det gäller ventilation under sin tid.
 • En testare nämner att färgvägarna med övre i delat kornläder är ganska mer hållbara jämfört med Jordan 5s som använder andra material.
 • Många ägare av dessa Michael Jordan basketskor gillar verkligen det reflekterande materialet på den vadderade tungan eftersom det gör att skon ser lyxig ut.

Nackdelar

 • Några testare kommenterar att passformen i framfoten är lite lös och kan orsaka sämre bekvämlighet.
 • Många användare kommenterar att dessa snygga Jordanskor, särskilt tåområdet, skrynklas väldigt snabbt.
 • Med en vikt på 16,5 oz anser vissa användare att Jordanskorna är ganska tunga.

Sammanfattning av analysen

Air Jordan 5, inspirerad av Mustang Fighter Jet World War 2, var tänkt att vara en angripare på basketplanen, redo att ladda aggressivt in i fienden. Under sin tid ansågs skon legendarisk. Ännu idag, trots de moderna sneaker-teknologier som redan finns, anses Jordan 5 fortfarande vara ett måste. Liksom andra retro-jordanskor (inklusive Jordan 1 Retro High och retroversionen av Jordan 6) har dess användning ändrats från att vara en prestationssko till en ikonisk mode-sneakers. Air Jordan 5 är ger vi en stark köprekommendation för den som vill glida runt på stan med stil och elegans.

Butiker

Liknande sneakers

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Air Jordan 5

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen