Air Jordan 6

0 0
Read Time:4 Minute, 22 Second

Beskrivning

Vad gör Air Jordan 6 så anmärkningsvärt? Kan det vara så att Air Jordan 6 användes under MJs första NBA-titel? Kan det vara att han bar jordanskorna när han vann sin första NBA-final samt MVP-titel? Kanske är det materialet eller designen av jordanskorna. Hur det än kan vara, är det här en sneakers av rang som man bör ha på minnet.

På designen av dessa jordanskor, gav Michael Jordan direkta order om att ha en ren tå. Tinker Hatfield som designade jordanskorna såg till att Air Jordan 6 hade en förstärkning runt tån, vilket gjorde jordanskorna till den första basketmodellen för att få detta. MJ hade problem med att sätta på de senaste fem jordan-modellerna.

Original Air Jordan 6 som Tinker designade två hål på tungans topp och en slinga på baksidan och kallade den ”en spoiler”.

Air Jordan 6 var den andra modellen som hade den klara gummisulan. När Air Jordan 5 släpptes klagade många människor på att deras barn föll för att sulorna skulle samla damm som var på banan, vilket gjorde sulan hal. Nu på Air Jordan 6 lade Tinker till en mer solid gummi, så detta problem inte skulle hända igen.

Michael ville att hälfliken skulle vara placerad så att den inte träffade Achilles senan, vilket gjorde Jordan 6 till den första skon som hade någon form av gjuten struktur på baksidan. Den sista touchen som Tinker gav inkorporerade numret ”23” på designen av skon. När den ursprungliga Air Jordan 6 kom ut 1991 fanns det fem färgmodeller som såldes för 125,00 dollar. År 2000 släpptes tre modeller på nytt av jordanskorna, som såldes för 120,00 dollar, och år 2002 kom tre låga toppversioner ut som såldes för 105,00 dollar. 2005 släppte Jordan Brand en DMP som står för ”Defining Moments Package”, som bestod av Air Jordan 6 och 11. Detaljhandeln kostar 295,00 USD.

 • Signatur: Michael Jordan
 • Passform: True to size
 • Low/Mid/High
 • Kollektion/märke: Nike
 • Färgscheman: 23+ st
Air Jordan 6 Retro "Carmine"
Air Jordan 6 Retro ”Carmine”

Trendigt

För att tillfredsställa hungriga fans släppte Nike retroutgåvan år 2000 med nya färgscheman, och ”Nike Air” -graveringen gjorde plats för den berömda Jumpman. Sedan år 2002 fick Air Jordan 6 en ny form med en låg topp och en ny marknad när de introducerade kvinnors färgtoner och storlek. Med dessa jordanskor korsade Jordan-serien könsfördelningen och blev en universell, könsneutral vurm. Men det räckte inte. Air Jordan 6 körde sin första hela retro-körning år 2010, och den mottogs över hela världen av en glupsk publik. Det bästa var att de ännu inte hade upphöjt det till hall of fame där du måste betala några hundratals extra för att få tag på dem (eller fötterna!). Du kan fortfarande köpa dem för bara $300!

Fördelar

 • Majoriteten av köparna är mycket nöjda med jordanskorna. De rekommenderar starkt att köpa ett par.
 • Liksom andra retrojordans, som AJ 11 och AJ 12, kommenterar de flesta köpare att jordanskorna är väldigt snygg. Det har ett rent utseende som kommer att tända huvudet på och av lövträet.
 • Många köpare är nöjda med jordanskornas kvalitet. De hävdar att det är mycket hållbart och säkert kommer att hålla länge.
 • Dessa sneakers från Jordan är mycket bekväma att bära, förklarar ett stort antal granskare.
 • Flera användare rapporterar att dessa MJ-skor passar i storlek. De kommenterar att det passar som en handske.
 • Vissa Jordan-fans hävdar att dessa retros kan vara bättre än originalet. De säger att jordan 6 sneakers är deras favorit.
 • Dessa sneakers är anständiga artister på plats, konstaterar några spelare.
 • De flesta testare säger att på orörda basketplaner fungerar dragkraften i jordanskorna ganska bra.

Nackdelar

 • Dessa Michael Jordan sneakers är billigt tillverkade enligt ett stort antal köpare, som även påstår att kvaliteten är dålig..
 • Dessa retro Jordan sneakers har minimal dämpning, vilket nästan alla testare nämenr.
 • Flera granskare är inte nöjda med sin Air Jordan 6 eftersom att färgen på skorna inte stämmer överens med vad som annonseras på webbplatser.
 • Dragkraften på sulan behöver torkas ofta när man spelar på dammiga basketplaner enligt de flesta testare.
Recension av jordanskor, sneakers med fokus på Air Jordan 6 i denna video.

Sammanfattning av analysen

Air Jordan 6 var inget annat än lycka till. Det är det enda sättet att beskriva dem. Med Air Jordan 6s på fötterna ledde Michael Jordan Chicago Bulls för att vinna säsongen NBA 1990-91 genom att pumla LA Lakers i finalen. De säger att det bara finns en sak svårare än att vinna: att försvara titeln. Och Michael Jordan gjorde det också. När han spelade säsongen med Air Jordan 6 kom han ut och vann NBA-titeln (ännu en gång).

Förutom dessa två enorma utmärkelser vann Jordan MVP för andra gången i sin karriär. Air Jordan 6 fungerade som en lycklig charm för Michael Jordan och Chicago Bulls. Men för fans av Michael Jordan och Air Jordan hade den nya versionen mer värde (kanske någonstans djupt – på den emotionella nivån). Stark köprekommendation enligt våran analys.

Chicago Bulls vinner titeln och MJ bär på Air Jordan 6 Retro ”Carmine”.

Butiker

Liknande sneakers

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Air Jordan 6

 1. […] När Air Jordan 11 kom ut år 1995 sålde de för 124,99 dollar. Tre mids-modeller släpptes och två I.E. låga priser (som såldes för $ 115,00). Endast fem par av jordanskorna ”Space Jams” AJ11 gjordes för Michael för filmen Space Jam. Fem färger släpptes igen år 2001-2002 till 125,00 dollar. Åtta Air Jordan 11-låga släpptes år 2001 som såldes för 120,00$ och två I.E. låga nivåer släpptes 2003 $ 119,00. 2006 släpptes ett Defining Moments-paket som innehöll Air Jordan 11 och Air Jordan 6. […]

 2. […] vara ett måste. Liksom andra retro-jordanskor (inklusive Jordan 1 Retro High och retroversionen av Jordan 6) har dess användning ändrats från att vara en prestationssko till en ikonisk mode-sneakers. Air […]

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen