Air Jordan 4

0 0
Read Time:3 Minute, 21 Second

Beskrivning

Air Jordan 4, som ursprungligen släpptes år 1989, var den andra Air Jordan sneakers designad av Tinker Hatfield. Jordanskornas sportnät på tungan och sidorna samt vingar av plast och återigen sportig synlig luft i hälen är Jordan 4s igenkänningsfaktor. Michael Jordan dominerade i dessa sneakers, vilket gav den extra mycket uppmärksamhet. Tinker Hatfield hade tidigare designat Air Jordan 3, vilket fick en mycket bra respons av folket. Denna gång gjorde han ett lika bra mästerverk, då Air Jordan 4 sneakers än idag är heta på marknaden. Jordanskorna är tidlösa inom sneakerskulturen och inom mode.

 • Signatur: Michael Jordan
 • Passform: True to size
 • Low/Mid/High
 • Kollektion/märke: Nike
 • Färgscheman: 23+ st
Bild: Nike

Under säsongen 1988-89 då Michael Jordan bar Air Jordan 4 uppnådde han sin övergripande bästa statistiska säsong med ett genomsnitt på 32,5 poäng, 8 returer och 8 assist per match. Det skulle fortfarande vara ytterligare två säsonger tills MJ och Chicago Bulls tog sig till finalen (som de tillslut vann), men säsongen 88-89 såg Chicago Bulls göra sina första östra konferensfinaler i Jordan-eran, vilket bekräftade dem som ett team som ska tas på allvar för mästerskapskonkurrens.

Michael Jordan dominerar i Air Jordan 4 mot Los Angeles Lakers.
Bild: Nike

Trendigt

Tio år efter den första lanseringen återvände Air Jordan 4 som en retro år 1999 i sina mest älskade ”Bred” och ”White / Cement” färger. De tidigaste Jordanskorna 1994, Air Jordan 1, 2 och 3, hade alla varit lite för tidiga för sneakervärlden, med många par som slog försäljningsställ. Men vi var alla redo för Jordan 4s comeback 1999, eftersom retro-trenden officiellt skulle börja från och med den tiden.

Kraften som de tre första Air Jordans skapade i skovärlden fortsatte perfekt med den framgångsrika designen av Air Jordan 4 år 1989, och i efterhand kan vi se att galenskapen bara började. Ytterligare ökade Air Jordan-linjens popularitet med sin elitstatus i köpcentret och på gatorna, framträdanden på MJs fötter på basketplanen när hans karriär också nådde nya höjder, och till och med dess funktion i en storfilm kan Jordan 4 ses som skon som markerade ingen återvändo för den legendariska statusen som Air Jordans nu har i sneakervärlden.

Fördelar

 • Nästan alla ägare älskar sin Jordan 4. De förklarar att det är en mångsidig sneakers och kan vara en av de bästa Air Jordans genom tiderna.
 • Dessa jordanskor passar som en handske, kommenterar vissa användare. De rekommenderar att du följer storleken.
 • Jordan 4 ser väldigt bra ut enligt de flesta köpare. Det är en av de fräschaste och renaste Jordans, och det ser bra ut med nästan allt.
 • Jordan 4 är väl sammansatt, märker några granskare. Lädret känns ganska snyggt och skorna är ganska slitstarka.
 • Nästan alla testare är nöjda med dragkraften i dessa jordanskor.
 • Dessa retro jordanskor är mycket stödjande och erbjuder bra låsning, kommenterar majoriteten av användarna.

Nackdelar

 • Flera köpare är ganska besvikna över Air Jordan 4 ”hemska” hantverk. Det finns överflödigt lim, slitmärken och veck på lädret enligt mindre nöjda kunder.
 • Nästan alla testare förklarar att Air Jordan 4 har ”hemsk” dämpning. Det känns riktigt dött och är rakt upp i papperskorgen i basketplanen.
 • Dessa Jordanskor är strikt för fritidskläder, säger de flesta testare. Det är bara riktigt smärtsamt att spela basket i.

Sammanfattning av analysen

Dessa jordansneakers är perfekt för vardaglig bruk och passar till alla outfits som du kan tänka dig. Jordanskorna rekommenderas ej att användas på basketplanen, då många klagar på att de slits ut snabbt och att bekvämligheten inte är densamma vid skarpa riktningsförändringar. Air Jordans är unika för sin enorma popularitet och uthållighet även efter alla dessa år – det är därför de är en långsiktig investering som gör dina fötter glada och tar din stil till nästa nivå. Jordan 4 är uppskattad inom sneakerhead-communities och lär garanterat vända på huvuden när du går runt på stan. Dessa sneakers rekommenderas starkt till köp av oss i Sneakersanalys-teamet.

Butiker

Liknande sneakers

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Air Jordan 4

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen