Heron Preston x Zellerfeld lanserar HERON01

0 0
Read Time:1 Minute, 37 Second

Heron Preston är annorlunda. Oavsett om det handlar om Givenchys ”Rottweiler” -t-shirt eller omarbetning av arbetskläder för New Yorks sanitetsdepartement, har San Fransisco-infödd historiskt sett utforskat förbisedda, ibland okända utrymmen. För hans senaste strävan har denna kvalitet lett honom att designa HERON01, en helt 3D-tryckt sko, med hjälp av Brooklyn-baserade teknikledare, Zellerfeld.

Efter att ha tittat på en tidig prototyp av en 3D-tryckt sko från kollektivet med huvudkontor i Williamsburg, började Preston att designa slip-on mulen som nu kallas HERON01. Efter ett tillvägagångssätt som var mer kopplat till mjukvaruutveckling än skodesign, diskuterades projektet via transatlantiska WhatsApp -meddelanden och ändringar gjordes inom timmar istället för månader. Det fullt återvinningsbara förslaget inspirerades av naturen och tog på sig tryckta vågar och texturer som informerades av Heron-fågelns fötter. Element över hela enheten fungerar som en blandning mellan fågelklon och avancerade skodesignkoncept som presenteras av MR.BAILEY® i hans ”Sunday Sketches” -serie om BEHANCE.

Precis som med Kanye Wests adidas YEEZY FOAM RUNNER är HERON01 ett spetslöst erbjudande. Den låga fotledsutskärningen gör det enkelt att komma in, medan den sömlösa, limfria och sömlösa byggnaden i hela skon fungerar samtidigt med det tjocka verktyget under fötterna för en bekväm och hållbar åktur. Standardstorlekar erbjuds av Preston och företag, men skon kan anpassas till vilken fot som helst med en iPhone för en fotskanning. Denna sista komponent är ännu ett exempel på hur den amerikanska designern bryter ny mark.

HERON01 har börjat lanseras genom stockx.com som en del av plattformens Campaign for a Cause. Deltagare kan donera $ 10 USD för en chans att vinna ett par; 90% av intäkterna går till Global March, och utlottningen stänger den 8 oktober. En begränsad version av zellerfeld.com kommer att äga rum vid ett senare tillfälle, vilket ger betatestare chansen att köpa skon för en ouppklarad summa.

Läs mer om andra modeller och nyheter här.

Heron Preston x Zellerfeld ”HERON01” Bilder

Heron Preston x Zellerfeld HERON01
Bilder från @Heron Preston
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen