Louis Vuitton x Nike Air Force 1-samarbetet – Virgil Abloh

0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Virgil Abloh har gjort det igen. Under den senaste Louis Vuitton SS22 ”Amen Break” -bana skickade LV herrkläder konstnärlig chef, Off-White ™ grundare och frekvent Nike kollaboratör en ryck genom sneakervärld genom att avslöja hela 21 Louis Vuitton x Nike Air Force 1s – närmare bestämt Air Force 1 Mids och Air Force 1 Lows med damier mönster, LV-monogramtryck, dubbla tungor, massor av Helvetica-text och till och med tryckt “graffiti . ”

Jordskakande projekt som suddar ut linjerna mellan gatorna och landningsbanan borde inte överraska varken Abloh eller Louis Vuitton. Designern och Nike, Inc ändrade permanent parametrarna för vad skor samarbeten kan vara med ”The Ten” 2017 och har till och med utvecklats till en jättestor 50-sko ”Dear Summer” (AKA ”The 50”) kollektion 2021. När det gäller det prestigefyllda parisiska modehuset, dess 2017 samarbete med Supreme hjälpte inleda en era av haute couture-möter-streetwear samarbeten som fortfarande är smaken du jor fyra år senare. Det som är överraskande är dock att Louis Vuitton x Nike Air Force 1 är en taktbekräftelse på bootlegkulturen – vilket gör den ännu mer banbrytande än den aldrig tidigare skådade Dior x Air Jordan 1.

Nästan 40 år efter debuten 1982 sitter det Bruce Kilgore-designade Air Force 1 fortfarande nära (eller högst upp) på Nikes bästsäljarlista. Det är en certifierad ikon, från dess helt vita och helt svarta färgvägar till dess otaliga samarbeten, och är central för hiphop och gatukultur från New York City till London och Tokyo. Långt innan ett samarbete av denna art till och med var genomförbart fanns det till och med en berömd rapsång om flygvapnet 1. ”En kulturell symbol i sig själv, idag tjänar Nike Air Force 1 som en objet d’art-symbol för själv- genererade subkulturell härkomst, ”berättar Louis Vuittons show-anteckningar. ”Under vår-sommaren 2022 samarbetar Virgil Abloh med Nike om skräddarsydda flygvapen 1: ar och blandar tränarens klassiska koder med Louis Vuittons insignier och material i hyllning till hiphopkulturen som formade honom.” Detta är en passande beskrivning: Ablohs fans och motståndare erkänner att mycket av hans designetos omkontextualiserar och hänvisar till historiska kulturella referenser för modern tid.

Företagande skräddarsydda har sytt äkta Louis Vuitton-läder från plånböcker, dufflar och mer på Air Force 1 i flera år, vilket ger sina Swooshes och paneler en lyxig uppgradering. Detta är inte ens för att nämna den myriad av billigt gjorda knockoffs tillgängliga på gatumarknader. Dessa föremål – en gång gjorda för att föra high fashion till gathörn – och det DIY-etos som de stöder har nu fångat ögat på ett av världens mest inflytelserika lyxmärken och till och med fått ett indirekt co-sign från Nike genom denna release.

Läs mer om andra modeller och nyheter här.

Louis Vuitton x Nike Air Force 1 Bilder

Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Louis Vuitton x Nike Air Force 1
Bild från @theimedsoussi
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen