Nike Air Force 1 “The Great Unity” Med inspiration från klassiska kinesiska filosofi

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Nike Air Force 1 är skyldig mycket av sin tidigaste framgång till städer som Baltimore och New York, men det har blivit en global ikon under 39 år sedan debuten. En av de regioner som har antagit Bruce Kilgores design är Kina, som har inspirerat en handfull specialutgåvor under de senaste fyra decennierna – den senaste ritningen från klassiska konfucianska texter.

”The Great Unity” är klädd i den ständigt populära vit-till-vita färgpaletten, har det nyligen uppkomna paret ett antal detaljer i hela sin läderöverdel som skiljer det från de som bärs under sommaren i Harlem och Bronx. En geometrisk grafik av ett mänskligt huvud tar över större delen av Air Force 1 Low’s mittfotpanel i sidled, åtföljd av två ”HAVE A NIKE DAY” -logotyper; mediala profiler sportbilder av två händer som håller en tänd fackla, flora och vad som verkar vara en reptilvarelse.

Även om inte lika direkt nickar till den klassiska kinesiska ideologin om den stora enheten som texten på sidohälen och strumpfodralet, hänvisar denna grafik till den utopiska visionen om världen skriven om före 907 f.Kr. Skimrande spetsdubraer, halvgenomskinliga profil-swooshes och holografiska ”NIKE AIR” -märkta hälpaneler framkallar idén om upplysning, som under den stora enheten skulle leda till folks dygdiga styre; välvilja för alla, särskilt äldre, och brist på själviska tankar.

Med tanke på parets inspiration kan detta par Air Force 1 ”The Great Unity” vara exklusivt för Asien. Hur som helst, håll det låst här för utveckling av en statlig Nike SNKRS-lansering och njut av bilder av skorna framåt.

Läs mer om andra modeller och nyheter här.

Butiker

Nike Air Force 1 “The Great Unity” Bilder

Nike Air Force 1 The Great Unity
Nike Air Force 1 “The Great Unity”
Nike Air Force 1 “The Great Unity”
Nike Air Force 1 “The Great Unity”
Nike Air Force 1 “The Great Unity”
Nike Air Force 1 “The Great Unity”
Bild från @long7ze
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen