Nike Sportswear gör det Old School med Dunk High 1985 ”Acid Wash”

0 0
Read Time:1 Minute, 23 Second

Nike debuterade nyligen med sin Dunk High 1985 via ett samarbete med UNDERCOVER, och nu ska den äkta originella retro-hoops-silhuetten göra debut i rad med en ny ”Acid Wash” färgväg. Med en retro patina på ovansidan och mellansula plus ett klassiskt syratvättat mönster, originaldesigner och till och med en speciell låda, sparkar ”Acid Wash” den gamla skolan för den moderna sneakerälskaren.

Blottade röda och svarta mönster som ger denna högklippta Dunk sitt namn visas på stänkskärmen, ögonstagen, hälen och kragen. De står i kontrast med en vittrad mörkbrun ton på lådorna, fjärdedelarna och kragen. Swooshes och hälflikar är gjorda i en enkel röd nyans för att ge en mellanväg, och skyhöga bruna nylontungor kompletterar den övre halvan med röda snören och en retrofuturistisk tungmarkering. Nedanför erbjuder mellansulorna ett ”åldrat” segelutseende och röda yttersulor slutför erbjudandet. Skorna kommer till och med förpackade i en speciell Nike Sportswear-låda med massor av VHS-liknande retro-grafik.

Dunk High 1985 skiljer sig från den nuvarande Dunk High på några stora sätt, med början med dess översta räckvidd. Tungorna är längre och kragen erbjuder ett snedställt snitt i motsats till det platta snittet på dagens modell. Klackarna är också något krökta inåt när de stiger mot kragen och mellansulorna är särskilt tjockare. Alla dessa designkoder är sanna för Nike Basketballs original Dunk från 1985, vilket säkerställer att skon tjänar sin gamla skolmoniker.

I skrivande stund har Nike Dunk High 1985 ”Acid Wash” ännu inte fått något officiellt lanseringsdatum eller pris. Den kommer dock troligen att komma senare i år.

Läs mer om andra modeller och nyheter här.

Butiker

Nike Dunk High 1985 ”Acid Wash” Bilder

Nike Dunk High 1985 Acid Wash
Bilder från @Nike
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen