Adidas NMD R1

0 0
Read Time:3 Minute, 10 Second

Adidas populära sneaker NMD R1 släpptes för första gången under sista halvåret av 2015. Efter succén med med sko releasen valde företaget att lansera sneaker modellen på nytt med några förändringar och uppdaterar på den succesiva föregångaren. Denna modell lanserades som NMD R1 Stlt Primeknit, som i grund och botten har samma form och utseende, dock med en del justeringar. Det som kännetecknar denna sko modell är framförallt Primeknit materialet som för det enkelt att ta på/av sig skon, dessutom erbjuder sneakern en väldigt komfortabel mellan sula, alltså stilistik och komfort. För et som undrar är NMD dessutom en förkortning för nomad, vilket är den tänkta målgruppen. Alltså människor som alltid är i rörelse både springandes, men även gåendes.

Adidas Pharrell x NMD R1 'Black Future'
Foto: Goat.com

NMD R1 – Material

Yttersulan på den uppdaterade versionen av skon är den samma som tidigare. Den består av gummi, där funktionalitet som dragkraft och fäste på asfalt är väldigt grundläggande, vilket passar de mesta aktiviteter en människa utför på sin vardag. Mellan sulan har däremot den mest älskade Boost-dämpningen, som är en av anledningar till att många väljer Adidas sneakers. Dock har inte förbättringar gjorts på den uppdaterade NMD R1 modellen, därav känns skon exakt den samma som föregångaren. Detta betyder därmed att skon bibehåller den sköna stötdämpningen och komforten som modellen är älskad för.

För övrigt består skon av Primeknit, som tidigare nämnt. Några få förändringar och justeringar har gjort i Primeknit materialet, men inte något stor och betydelsefullt. För de mesta är sneakern därmed väldigt lik föregångaren med framförallt stretchning och strump liknande formen, som gör det enkelt att sätta på sig skorna samtidigt som det skapar den perfekta passformsupplevelsen. I allmänhet är skon väldigt luftig tack vare den Primeknit överdelen, som förbättrar skons andningsförmåga. NMD R1 funger därmed perfekt under varma sommardagar, då luft alltid tar sig in och cirkulerar vid fötterna, för att säkerställa att det inte blir allt för hett.

Dessa material bidrar även positiva inverkan på sneakerns stöd funktion. NMR R1 erbjuder dig som användare precis den stöd du behöver för att både promenerandet och springandet. Den tunna överdelen på skon kan i första hand luras, men när du väl har på dig skon känner du genast stöd och säkerhet för varje steg, som skapas genom stretch materialet på skon. I allmänheten bidrar skon även med stödet att hålla fötterna på rätt plats under dina långa promenader/löpningar.

Adidas Pharrell x NMD_R1 'Black Future'
Foto: Goat.com

Stil och hållbarhet

Precis som tidigare nämnt släpptes den första versionen av NMD R1 för drygt sex år sedan. Efter den nya releasen med ”uppdateringarna” har dock skomodellen inte förändrats avsevärt utseendemässigt. Tanken med den nya realesen var därmed möjlighet till introduktion för Adidas att lansera flertal nya färgkombinationer, som ger användarna möjlighet att välja den mest tilltalande färgkombinationen som passar för träningen, vardagen eller både och. Stilmässigt har Adidas valt att förhålla sig till den grundläggande och världskända stilen för NMD.

Vad gäller hållbarheten är skorna väldigt slitstarka och hållbara. Precis som föregångaren behålls den solida uppbyggnaden av skon, som förhåller sig emot snabbslitage. Även om Primekniten är komfortabel och har vädrade funktion, så är den inte allt för tunn för att enkelt slitas upp. Om du sedan tidigare använt boost sneakers vet du redan om att dessa mellansulor är knappt möjliga att platta ut, därav ska snekaern behålla komforten under livstiden på skon.

Adidas Pharrell x NMD_R1 'Black Future'
Foto: Goat.com

Versioner

Adidas NMD R1 'Cloud White'
Foto: Goat.com
Adidas NMD R1 V2 'Solar Yellow'
Foto: Goat.com
Adidas NMD R1 'Black OG'
Foto: Goat.com
Adidas Star Wars x NMD R1 Primeknit 'Stormtrooper'
Foto: Goat.com
Adidas NMD R1 'Grey OG'
Foto: Goat.com
Adidas A Bathing Ape x NMD R1 'Olive Camo'
Foto: Goat.com

Fördelar

  • Snygg
  • Komfortabel
  • Stilistisk
  • Luftig
  • Multifunktionell

Nackdelar

  • Risk för nedsmutsning
  • Kan kännas för bred
  • Kan känns för stor i storlek (Beställ gärna mindre storlek)
  • Ej ”all-väder” anpassad

Butiker

Liknande sneakers

Läs mer om andra modeller och nyheter här Adidas

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen