Adidas Ozweego X

0 0
Read Time:2 Minute, 28 Second

Den första versionen av Ozweego lanserades för drygt 25 år sedan, alltså året 1996. Under sina första år på marknaden var skon lanserad med syfte till att vara löpar- tränar skor. Under den tiden användas därav ett dämpning system på framdelen av Ozweega, som kallades Adidas adiPRene – dämpning. Första versionen av skon var väldigt omtyckt, vilket ledde till att nya förbättrade versioner lanserades med åren. Version två lanserades så snabbt som året efter första lanseringen, med ett par nya förändringar. Det förändringar som kunder märkas mest var sidopanelerna av sneakern, som numera var ”snyggare”.

En person som bär på sig Ozweego 'X-Model Pack'
Foto: goat.com

Adidas Ozweego tycktes om av konsumenterna och fortsatte med sin framgångsrika utveckling. Den tredje versionen av sneakern resulterade med en rad förändringar i utseendet, men även dämpningen. Utseendet förändrades med exempelvis nät detaljer på ovansidan av skon.

Dämpningen förbättrades med en ny och förbättrad dämpningssystem vid namn adiPrene+, som är likt Yeezy 500 sulan. Fortsättningsvis lanserades ytterligare versioner av Adidas Ozweego, som var modellerna 4, 5 och millenium, vars syfte vara att förändra mönstret på sneakern och dylikt. Detta med framförallt Raf Simons hjälp, som förändrade designen på skon, samt att vissa människor hävdade att han hjälpte till att uppmärksamma modetrenden hos pappas skor.

Hur ser materialet ut på Adidas Ozweego?

Ozweego 'X-Model Pack'
Foto: goat.com

Senaste versionen av Ozweego uppdaterades med 3 TPU-överdelar, vilket har möjliggjort för dämpning system som adiPrene och adiPrene+ i mellansulan. Utöver detta har skon även en maskstruktur och mockaskikt. Trotts att sneakern ständigt uppdaterats, få finns det fortfarande spår av de tidigare versionerna.

Ett tydligt exempel på detta är att Adidas väljer fortfarande att använda läder på olika delar av skon. Sammantaget erbjuder skon bra material, som bidrar till en hel del komfort vid användning. Det är viktigt att tänka att Adidas Ozweego inte riktigt är en premium sko, vilket kan märkas på mockar och lädret som använts. Dock är situationen den samma för de flesta nät baserade skorna idag.

Pusha T x Ozweego 'King Push'
Foto: goat.com
Pusha T x Ozweego 'King Push'
Foto: goat.com

Passform

Adidas Ozweego X erbjuder bra passform. Har du tidigare ägt ett par Adidas skor, så är det bara att beställa samma storlek. Det är även möjligt att beställa en storlek större. Anledningen till detta är att det lilla extra utrymmer inte är så hemska för att förstöra bekvämligheten, snarare tvärtom.

Det enda som är märkbart för dig som ägt Adidas Boost skor, är att det finns en del skillnader i dämpningen. AdiPrene-dämpningen som används i dessa skor gör sitt jobb, men inte på likasätt som Adidas Boost. Personligen anser jag dock att dessa Ozweego använder en mycket livskraftig teknik, som erbjuder avslappning och komfort. I helhet erbjuds en sneaker med fokus på rätt plats, samtidigt som den är snygg och aerodynamisk.

Fördelar

  • Prisvärd
  • Snygg
  • Aerodynamisk
  • Luftig
  • Lätt

Nackdelar

  • Icke vattentät
  • Inte så hållbar
  • Icke premium material

Butiker

Liknande Sneakers

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen