Adidas Ultraboost 21

0 0
Read Time:2 Minute, 40 Second

Den populära Ultraboost är tillbaka 2021. Denna unisexsko lanserades första gången 2015 och har fått en lojal följd bland löpare och modemänniskor, som älskar skons funktionalistiska dämpning, energi och den snygga estetiken och designen på framförallt skons överdel. Det som upptäcktes från tidigare modellerna är framförallt tre prestandauppdateringar som förekommer med den nya Adidas Ultraboost 21. Den första förbättringen är Boost kapslarna i skon, som numera ökat med sex procent. Andra förbättringen ses i skons överdel där vävning använts. Utöver detta har en nydesign för linjär energi boost för användning tillämpats.

UltraBoost 21 'Cloud White'
Bild: Goat.com

Förbättringar

Det första förändringen som tidigare nämnt har skett i Ultraboost modellens mellansula, där ett skum vit namn eTPU använts. Denna variant av skum ger användarna ökade komfort i dämpningen, samtidigt som det även återvinner energin tillbaka till användaren. Den totala ökningen på sex procent kan i första ögon kast anses vara för lite, men den existerande tekniken har sedan varit suveränt och därav blir det som ett extra tillägg på det goda gamla. I helhet leder detta därmed till ökad komfort i kombination med Ultraboost ”studsandet”, vilket leder till att de flesta användarna så gärna tar några extra mil med dessa skor.

Adidas Ultraboost 21 cloud white undersida
Bild: Goat.com

Nästa, LEP. Detta är ”ett torsionssystem med ett hårdare, förstärkt material i mellansulan som gör att löparens framfot böjer sig mindre och mer lyhörd” och påstår sig öka böjstyvheten i framfoten med 15%. Om du försöker böja skorna manuellt jämfört med förra årets skor kommer du att ha den här känslan. Vid löpning måste den kunna göra framfoten elastisk, men med hjälp av den lätt skakande formen kan den fortfarande bibehålla en bra rullning från hälen till tån, och för denna kuddsko har den en känslig markkänsla under framfoten. Den har utmärkt bågstöd, så att du känner att du möter dig vid varje steg, och yttersulan har ett bra grepp i våta miljöer.

Ett par Adidas UltraBoost 21 'Cloud White'
Bild: Goat.com

Material

Adidas Ultraboost sneakersen väger cirka 340 gram, vilket är någorlunda mer än tidigare versionerna. Detta kan bero på förbättringarna som har gjorts på skon, med är delvis förvånande att vikten på skorna inte minskat. Anledningen till detta är att den förökade vikten saboterar det tidigare nämnda LEP systemet och den förbättrade responsen på skon. Rekommendationerna är därav att använda dessa par av Adidas Ultraboost till återhämtnings- eller korta lopp för att utnyttja dämpningen på skon till att vila trötta ben. Dock mindre rekommenderat för hastiga träningspass eller längre lopp.

Materialet som använts på överdelen av skon är textil, där 75% av denna textil är gjord från återvunnet material vid namnet Primeblue-garn, som delvist innehåller plast samlat från havet (Parley Ocean Plastic). Detta ledet till att Adidas bidrar till att föröka hållbarheten i världen vid produktion av nya skor, genom att skapa och nyttja återvinningsbara produkter.

Adidas UltraBoost 21 'Triple Black'
Bild: Goat.com
Adidas UltraBoost 21 'White Solar Yellow'
Bild: Goat.com
Adidas UltraBoost 21 'Black Active Teal'
Bild: Goat.com

Fördelar

  • Komfort
  • Skön dämpning
  • Energi återvinning
  • Återvunnet material
  • Snygg och estetiskt tilltalande
  • Bra luftflöde till fötterna

Nackdelar

  • Delvis tyngre från tidigare generationer
  • Icke vattentät till 100%
  • Ej rekommenderat för snabba träningspass och långdistanslöpning

Butiker

Nike

Footlocker

Junkyard

Zalando

Boozt

Caliroots

JDsports

Footish

Footway

Nlyman

Sneakernstuff

Size?

Sneakerpoint

Shelta

Liknande sneakers

Läs mer om andra modeller och nyheter här Adidas

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen