Nike Air Vapormax Flyknit 3

Nike Air Vapormax Flyknit 3

0 0
Read Time:2 Minute, 57 Second

Grunden till Nike Air började med drömmen och idéen att gå på luft. Vilket var anledningen till att företaget startade resan till VaporMax modellerna genom lanseringen av Tailwind år 1978. Utifråna denna innovation och modell valde Nike att vidareutveckla skon utifrån Frank Rudys, som hade idén att skapa luftdämpning på skorna, vilket senare ansågs vara grunden för tekniken bakom Nikes kände Air modeller.

Den första Air tekniken implementerades år 1987 på sko modellen Air Max 1, som designades av Tinker Hatfield. Air Max 1 var den första modellen med de kända luftbubblorna på mellansulorna, som var synliga att se. Sedan dess har Nike aldrig släppt taget för Air modellerna och ständigt utvecklat dessa med både design och komfort, till det numera Vapormax modellerna som lanserades för första gången under 2017. Utifrån kundernas perspektiv ansågs denna modellserie vara en milstolpe och ett klimax, eftersom Air tekniken aldrig varit såhär bra sedan starten. Detta med anledning till att sko modellen lyckats närma sig ännu mer till drömmen att kunna gå på luft, som var huvud idén under den första lanseringen.

Nike Air VaporMax Flyknit 3 'Triple Black'
Foto: Goat.com

Till skillnad från föregångarna är denna sneaker väldigt modern och stilistisk tilltalande. Sneaker har även fått rum på företagets katalog bland de mest hyllade skomodellerna och klassikerna, som de mesta av oss verkligen gillar. En av orsakerna till detta är framförallt designen på sneakern, som inte är lik någon annan sneaker på marknaden. Samtidigt känner konsumenterna även av lyx och rikhet med anledning till den väl utvecklade designen och Air-tekniken, som nu mera anses vara företagets bästa uppfinning hittills. Kommande år kan detta dock förändras med en ny lansering av en ny modell i serien, som tar Air-tekniken vidare i utvecklingen

Nike Air VaporMax Flyknit 3 'Triple Black'
Foto: Goat.com

Storlek och passform

Självklart finns sneakern för båda könen på marknaden. Skon består av ett stretch och andningsbart material, som snörar in fötterna på ett bekvämt sätt och sätter fötterna på plats. Detta utan några konstigheter eller komfortabla brister likt spänning som orsakar täthet. När skorna är på fötterna formades de genast efter dina fötter, vilket skapar en underbarkänsla av komfort. Detta förstärks i sin tur med den fulla fotledrörligheten som erbjuds, vilket förstärker de positiva aspekterna för passformen.

Nike Air VaporMax Flyknit 3 'Triple Black'
Foto: Goat.com

I allmänhet kan Flyknit kännas väldigt lik föregångarna i modellserien. Det som kan konstateras vara olikt och nytt är däremot designen, framförallt de stora utbudet av färger och mönster som täcker ovandelarna på skon. Många nämner även att den vävda ovandelen på skon liknar ”Haute couture” med de glada färgkombinationerna och prydnaderna som erbjuds, vilket även är ett tecken på moderniteten som Nike lyckas framspela med bland annat Flyknit 3. Skon har dessutom en plös, vilket sägs vara inspirerad av ”Apollo” och dess rymddräktfärger, som ska symbolisera framtiden och rymdens hemligheter.

Avslutningsvis är sneakern Flyknit 3 i grunden en sportsko inspirerad av löpning. Dock är denna modell väldigt lätt att matcha med alla casual- eller sportkläder, men även alla tänkbara herr- och damkläder. Flyknit 3 är därmed en av de flertal revolutionerande modellerna som företaget har lanserat på marknaden.

Versioner

Nike Air VaporMax Flyknit 3 'Pure Platinum'
Foto: Goat.com
Nike Wmns Air VaporMax Flyknit 3 'Black Pink Blast'
Foto: Goat.com
Nike Air VaporMax Flyknit 3 'Oreo'
Foto: Goat.com
Nike Air VaporMax Flyknit 3 'Exeter Edition'
Foto: Goat.com
Nike Wmns Air VaporMax Flyknit 3 'Black Multi-Color'
Foto: Goat.com
Nike Air VaporMax Flyknit 3 'Multi-Color'
Foto: Goat.com

Fördelar

  • Snygg
  • Bra komfort och stöd
  • Stilistisk och passar de vardagliga kläderna
  • Luftig
  • Bättre än föregångarna
  • Prisvärd
  • Flertal färg- och mönstkombinationer

Nackdelar

  • Risk för slitage
  • Ej ”all-väder” anpassad

Butiker

Liknande sneakers

Läs mer om andra modeller och nyheter här Nike

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen