Nike React Element 55

Nike React Element 55

0 0
Read Time:2 Minute, 18 Second

Här nedan kommer en spännande sneaker av Nike, som tillhör kollektionen ”React Element”. React Element 55 som är en av märkets mest kända skor framförallt på grund av utseendet men även för den spektakulära dämpningstekniken som sneakern erbjuder. Många jämför dessa sneaker med premium versionen Element 87, men trotts detta kan det sägas att Element 55 erbjuder liknande komfort och dämpning, samt estetik trotts att Element 87 befinner sig i den högre premium kategorin inom märket. För övrigt är sneakern dock väldigt omtyckt, där många an användarna av denna sneaker nyttjar dessa stilistiska skor till både träning och fritid. Detta tack vare de flertal färgkombinationer som erbjuds. Det ända negativa för vissa användare är dock den tunna ovandelen på sneakern.

Nike React Element 55
Foto: Goat.com

Material och passform

Sneakern är framförallt designad för att på ett enkelt och smidigt sätt kunna ta på sig dem. Framförallt är detta möjligt genom den bakre dragfliken, som är tänkt att hjälpa användarna att smidigt ta på sig skorna. Det väl designade arbetet fortsätter även på interiören av skon, där bekvämheten har tänkts igenom noggrant. Tidigare nämndes även den tunna ovandelen, som i detta fall är en tänkt funktion för att kunna låta fötterna andas. Dock leder detta till att vissa användare är aktsamma när de har på sig dessa sneakerns för att slitage inte ska uppstå.

Nike React Element 55
Foto: Goat.com

Till skillnad från premium versionen Element 87, har denna version en simpel avtagbar innersula som kallas ”EVA”. Premium versionen har däremot en korkfodrad innersula, trotts detta anses denna version erbjuda enorm komfort enligt användarna. För övrigt finns skon i både dam- och herrstorlekar.

Nike React Element 55
Foto: Goat.com

Något extra som är värt att nämna är att denna sneaker har en så kallad ”React Foam” teknik i den mellersta sulan, vilket är märkets hittills lättaste material. Detta är enormt betydelsefullt då vikten på skon sjunker enormt med detta material, samtidigt som märket kan erbjuda maximal komfort och dämpning dygnet runt. Utöver har märket även tänkt igenom och applicerat gummi kuddar på de olika områden av sulan där det verkligen behövs, vilket skapar den obeskrivliga komforten som användarna känner av.

React Element 55 Versioner

Nike We Are Cultivator x Nike By You x React Element 55 'NYC'
Foto: Goat.com
Nike React Element 55 'Black White'
Foto: Goat.com
Nike By You x React Element 55 'Pendleton'
Foto: Goat.com
Air React Element 55 'Pure Platinum'
Foto: Goat.com
Nike Kendrick Lamar x React Element 55 'Pure Platinum'
Foto: Goat.com
Nike React Element 55 Premium 'Sunset'
Foto: Goat.com

Fördelar

 • Man får det man betalar för
 • Enkelt att kombinera med kläder
 • Elegant och sofistikerat utseende
 • Bra komfort, stöd och dämpning
 • Både för gym och vardag
 • Enkla att ta på sig
 • Färger
 • Luftig
 • Lättvikt

Nackdelar

 • Hamnar bakom skuggan av Element 87, då denna variant har sämre kvalité
 • Väldigt tunn och risk för enkelt slitage finns

Butiker

Liknande sneakers

Läs mer om andra modeller och nyheter här Nike

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen