Adidas Samba

0 0
Read Time:2 Minute, 54 Second

Adidas Samba träningsskor är känd som en absolut klassiker bland Adidas-entusiaster. Enligt rapporter är detta par skor den näst bästsäljande Adidas-skon efter Adidas Stan Smith, men vissa källor säger att det är Adidas bästsäljande sko. För att vara säker har modellen rekordet för den längsta löpskon som fortfarande har tillverkats. Om livslängden var målet när dessa skor designades, kan Adidas definitivt klappa sin egen rygg, eftersom dessa sneakersen har en historia på 65 år. När människor beskriver Samba-designen kommer du troligtvis att höra information som är tidlös, snygg och ikonisk.

Adidas Samba Classic 'White'
Foto: goat.com

Historien av Adidas Samba

Den ursprungliga Adidas Samba utvecklades i slutet av 1940-talet, efter att Dassler-bröderna valde att ta skildra vägar. Under den här tiden valde storebrodern Rudolf Dassler att grunda Puma, då bröderna inte längre kom överens. Adolf Dassler, även känd som Adi Dassler grundade Adidas i samband med detta. Till följd av dessa händelser lanserades Samba skorna för första gången år 1950. Den första versionen var utformad för att hjälpa fotbollsspelare att träna under isiga förhållanden när marken fryser. Skon används fortfarande av många människor för att spela fotboll, särskilt inomhus. De flesta andra Adidas-mönster som ursprungligen användes för sport har införlivats i ”streetwear” och används numera för dagliga ärenden och träning.

Adidas Samba artikel från 1950 med bilder på fotbollskor och sneaker
Foto: okänd

Material

Enligt vissa webbplatser sägs det att den första versionen av skon var tillverkad av fullkorns känguruläder, som var förstärkt med materialet mocka. Tårna är särskilt hållbara och har den extra förstärkning som krävs för att spela fotboll. Adidas släppte senare Bamba, vilket är ett billigare alternativ till denna modell, eftersom det bara är en del av läder. Adidas Samba mocka sneakers är också mycket populära i Adidas. Faktum är att denna speciella design fortfarande i butiken än idag. Ytterligare modeller med liknande material är exempelvis modellen Adidas Samba Super mocka.

Versioner

Sedan 1950-talet har Adidas släppt olika versioner av Samba, främst på grund av populariteten hos fotbollsfans, som fortsätter att bära sneakern som en del av sitt avslappnade mode. Med andra ord har denna modell också vunnit stor popularitet bland andra modestilar.Många kändisar som Ellen Degeneres och Kristen Stewart betraktar sport som denna ikoniska klassiker. Från fotbollens första tid till viktiga modeartiklar är det redan på väg. Justin Timberlake, Rihanna, Kristen Stewart och Robert Pattinson är bara några av kändisarna som ofta går runt med dessa skor. Även Samuel L Jackson äger dessa sneakers.

Några klassiska versioner är exempelvis Adidas Samba Super, som har ett traditionellt utseende, men tån är större och har en XL-tunga. En annan version är Adidas Samba JP, vilket skiljer sig något från det traditionella utseendet, med en smal och spetsig tå. JP modellerna har tagit bort filtmaterialet som ofta finns runt tå delarna av skon. En ytterligare modell lanserades 2011, vilket är Adidas Originals Samba i färgen citrongul, som var gjort av canvas material. Här nedan följer ett par bilder på de nämnda sneaker versionerna, samt ett par populära modeller som är tillgängliga att köpa via nätet.

Adidas Maité Steenhoudt x Samba ADV 'Black White'
Foto: goat.com
Adidas Originals Samba in Lemon-Yellow
Foto: solecollector.com
Adidas Samba OG 'White Black Gum'
Foto: goat.com
Adidas Samba JP
Foto: amazon.de
Adidas Jonah Hill x Samba 'Green Night'
Foto: goat.com
Adidas Samba Super
Foto: footway.com

Fördelar

  • Ikoniska
  • Design som inte föråldras
  • Hållbara
  • Kan användas både till sport och dagligt bruk
  • Bra passform
  • Delvis vattentåligt (Vissa modeller)

Nackdelar

  • Hårdsula
  • Dålig luftintag
  • Svårt att få tag på de äldre versionerna

Butiker

Liknande sneakers

Läs mer om andra modeller och nyheter här Adidas

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen