Adidas Yeezy 500

0 0
Read Time:3 Minute, 34 Second

Beskrivning

År 2017 lanserade Adidas och Kanye den första Boost-less Yeezy-sneaker som heter Yeezy 500. Denna iteration har ett futuristiskt utseende som tog insperation från en 20-årig gammal sko. Den revolutionerande designen på den här sulan sågs först i Adidas KB8 III som lanserades 1999. Denna Kobe Bryant-sneaker använde ”Feet You Wear” -sula som förhindrar rullning av basketspelarens fotled.

Trots det visuella utseendet som först fick kritik, passar de här sneakersna i överdimensionerad design den trendiga bastanta sko trenden idag. Den har paneler av mesh och mocka på sin överdel samt med en retro vibe på sulan i dämpande adiPrene skum. Denna sneaker var mycket populär, att den såldes igen för hundratals dollar högre än det ursprungliga priset. Fram till idag anses denna sneaker fortfarande vara en av de mest populära bland Yeezy modellerna, och dess värde har inte gått ner ännu.

Yeezy 500 lanserades första gången 16 februari 2018 med färgsättningen ”Supermoon Yellow” genom förbeställning. Modellen har sedan dess lanserats i ett flertal färger som ”Blush”, ”Utility Black”, ”Salt”, ”Stone” och ”Bone White”. Modellen lanserar än idag flera nya färgkombinationer och fälj slut vid varje tillfälle.

Adidas Yeezy 500 Bilder

Stockx – moon yellow
Adidas Yeezy 500 Salt
Stockx – Salt
Adidas Yeezy 500 Triple Black
Stockx – Triple Black
Adidas Yeezy 500 Bone White
Stockx – Bone White
Adidas Yeezy 500 Stone
Stockx – Stone
Adidas Yeezy 500 Blush
Stockx – Blush
Mr Foamer Simpson- Adidas Yeezy 500 Bone White Review

Adidas Yeezy 500 High

Yeezy 500 modellen har även en högmodell konstruktion i neopren och mocka med reflekterande rör runt om. Sneakern först lanserades den 16 december 2019 efter ett fler tal läckta bilder om skon. Första lanserade färgsättningen var ”Slate” och har sedan dess släppt tre färger som ”Tyrian”, ”Shale Warm” och ”Mist Slate”. Dock har inte denna modell hittat lika mycket succé som den låga modellen.

Adidas Yeezy 500 High Bilder

Adidas Yeezy 500 High Slate
Stockx – Slate
Adidas Yeezy 500 High Shale Warm
Stockx – Shale Warm
Adidas Yeezy 500 High Tyrian
Stockx – Tyrian
Adidas Yeezy 500 High Mist Slate
Stockx – Mist Slate
Seth Fowler – Yeezy 500 High Slate Review

  • Designer: Kanye West
  • Passform: Små i storlek (1/2 storlek större)
  • Low / High
  • Kollektion/märke: Adidas
  • Färgscheman: 10+st

Trendigt

Adidas Yeezy 500 har en ”dad shoe” design som är mycket passande Kanye West stil. Denna typ av modell är mycket passande flera typer av stilar. Denna modell har en mindre uppmärksamhets väckande design med premium material som leder till att modellen har många som gillar och ogillar den. Denna modell ses ha fått mer uppmärksamhet för flera lanseringar senare tiden vilket kan leda till att efterfrågan på skon höjs ännu mer.

Nackdelar

Modellen användning av adiPrene skum istället för Boost gör att sneakern enligt vissa är inte lika bekväm som de med boost sulan. Denna modell har ett begränsat val av färgkombinationer med de flesta mycket jord tonade färger. Det ger inte möjligheten till att välja mer livfulla färger som röd och grönt. Men det är möjligt att dessa färger kommer med tiden. Med denna modells popularitet leder det till svårigheter att köpa dessa för original priset utan de finns bara på andrahandsmarknaden för en häftig extra summa.

Sammanfattning av analysen

Adidas Yeezy 500 är riktigt iögonfallande med exceptionellt hantverk. Den visar en överdel som är tillverkad av mjukt nätmaterial som finns på mittfoten upp till hälen. Detta andningsbara material fungerade som en flexibel bas för att hålla skon lätt och ventilerad. Det tumlade lädret som finns runt mitten av skon håller skosnören och ger stöd på mittfoten.

Tungan är täckt med ett plastliknande element som ger förstärkning av snören. Stänkskyddet är dock gjort av slätt läder som övergår till mocka som täcker tåboxen. Denna detalj stöds ytterligare av ett gummiroxband som finns runt sparken strax under det släta skinnskyddet. För att lägga till stil stärker varumärket sitt fashionabla utseende med de reflekterande 3M-detaljerna runt mitten av skon.

Den slående välskulpterade Adiprene-mellansulan grävdes upp från gamla Adidas-skor som har moderniserats för att passa Kanyes signaturstil. Denna detalj ger denna kick sin signatur tilltalande för många åskådare och fanatiker.

Denna modell anses mångsidig som passar nästan alla avslappnade, avslappnade utseende. Ett par vardagliga trasiga jeans med överdimensionerade tees ger dig robust stil, medan ett par byxor toppade med en knappad skjorta och en välutrustad kavaj ger en robust elegansvibbar.

Butiker

Liknande sneakers

Läs mer om andra modeller och nyheter här Yeezy

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Adidas Yeezy 500

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen